Novi LEGO komplet ističe ulogu žena u znanosti

 

Novi LEGO komplet ističe ulogu žena u znanosti

Lego je obznanio kako će lansirati komplet sa figurama znanstvenica. Uz njih će ići popratna laboratorijska oprema, a u prodaji bi se trebali naći oko Božića ove godine.

Novi komplet je rezultat LEGO Ideas projekta koji omogućuje korisnicima kreiranje i objavljivanje vlastitih figurica. Nakon što korisnici naprave svoju figuricu, dolazi do glasanja u kojem pobjednički projekt postaje stvarni proizvod koji ide u prodaju.

Prijašnji pobjednici uključivali su Curiosity Rover i automobil DeLorean iz filma “Povratak u budućnost“. Možda sve njih nadmašuje pobjednički model za 2014. koji obuhvaća znanstvenice (paleontologija, astronomija, kemija + kostur dinosaurusa).

Komplet će biti nazvan LEGO Istraživački institut, a pohvale za ovu ideju idu Alaterielu Elensaru koji je napisao: “Moto znanstvenika je jednostavan: istraživanje svijeta i svega oko njega.

Ostaje nam nada da će igračke inspirirati nove generacije mladih znanstvenika i činjenica da je LEGO i dalje jedna genijalna kompanija kojoj je stalo do mišljenja korisnika.

science1.jpg

 

Hrvoje Krpan

Neznanje je pogonsko gorivo znanosti

You may also like...