Youtube kanali

Minute Physics  –  kako autori ovoga Youtube kanala ističu “Jednostavno rečeno – cool fizika i ostala zanimljva znanost”.

SciShow – veoma popularni kanal koji na jednostavan način pokušava približiti znanost širokoj publici. SciShow je mjesto na kojemu se susreću skepticizam i entuzijazam.

Best of Science nešto ozbiljniji, ali ne i manje zanimljiv kanal koji se prvenstveno koncentrira na video uratke vezane uz astronomiju i fiziku.

Dzpzikm  društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja neformalna je skupina pojedinaca zainteresiranih da svojim aktivnostima potaknu bolje razumijevanje stvarnosti, funkcioniranja svijeta oko nas, kao i ljudskog ponašanja.

NASA službeni kanal organizacije za koju malo tko ne zna sadrži obilje video zapisa u kojima se pobliže upoznajemo s radom organizacije i napretkom znanosti i tehnologije.

Periodic Table – ultimativni kana za ljubitelje kemije sadrži video za svaki kemijski element te svakoga tjedna donosi novosti iz znanosti.

Vertasium  još jedan u nizu vrlo dobrih video blogova. Kako autori kažu, video blog pokriva sve od atoma do astrofizike.

Bill Nye the Science Guy iako se Billa više ne može pronaći na TV kanalim, postoji ovaj kanal s mnogim legendarnim video klipovima koji su utjecali na mnoge mlade znanstvenike u njihovom djetinjstvu.