Gledajte uživo predavanje Ante Radonića – Prvo spuštanje na komet

Gledajte uživo predavanje Ante Radonića – Prvo spuštanje na komet

Gospodin Ante Radonić, voditelj planetarija s astronautikom Tehničkog muzeja u Zagrebu i veliki popularizator astronomije i astronautike, održat će predavanje na temu „Prvo spuštanje na komet“. Govorit će o tome što je sve bilo potrebno za uspješno slijetanje prve sonde na površinu jednog kometa i što to znači za čovječanstvo. Riječ je o sondi Rosseta koja se 12. studenoga 2014. uspješno spustila na komet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Više informacija o sondi Rosseta pročitajte ovdje.

Temu „Prvo spuštanje na komet“ gospodin Ante Radonić predstavit će svim zainteresiranim sudionicima manifestacije „10 dana astronomije 2015“ – učiteljima i nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima, ali i ostalim zainteresiranim građanima diljem Hrvatske koje zanima navedena tema, a koji nisu u mogućnosti biti na događanju u Tehničkoj školi u Daruvaru.

Uz CARNetovu tehničku podršku, predavanje ce se prenositi uživo (23. ozujka 2015. od 19 do 21 sat) i bit ce ga moguće pogledati ovdje.

Vrijedi istaknuti da se na manifestaciji „10 dana astronomije 2015“ održavaju i radionice povezane s ostvarivanjem ciljeva CARNetovog ISE projekta, a organizira ih astronomsko drustvo “Kumova slama” u suradnji s djelatnicima Tehničke škole Daruvar.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti vezanih uz ISE projekt kojemu je cilj popularizacija znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih e-learning resursa, a financira se iz programa otpore politike za konkurentnost i inovacije u informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji – CIP ICT PSP. Saznajte koje su dobrobiti sudjelovanja u projektu na ovoj adresi i priključite se projektu i popularizirajte znanost korištenjem tehnologije.

21.02.2011. Ante Radonic snimio Rajko Sobat

Izvor:

CARNet, 10 dana astronomije 2015 Daruvar, mod.carnet.hr, 2015.

Hrvoje Krpan

Neznanje je pogonsko gorivo znanosti

You may also like...