Prva poštena debata o klimatskim promjenama

 

Prva poštena debata o klimatskim promjenama

U samo par mjeseci John Oliver je učinio mnogo. U svom novom projektu, ‘Last Week Tonight‘, na satiričan način prezentira aktualne događaje. Vijesti su veoma science friendly i nerijetko se Oliver na humorističan način obračunava s pseudoznanošću. Materijala ima i previše pa krenimo redom.

Klimatske promjene

Zasigurno ste upoznati sa nekom od debata u vezi klimatskih promjena. U njima se sučeljavaju osobe koje potvrđuju tezu koju podupiru mnogobrojna znanstvena istraživanja i osobe koje nisu uvjerene u klimatske promjene. Na žalost, gledatelji često dobiju dojam da je riječ o veoma kontroverznoj temi u kojoj pola znanstvenika ima jedno mišljenje, a druga polovica drugo. Pitate se kako bi izgledala fer debata? John Oliver ima odgovor.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=cjuGCJJUGsg”]

Intervju sa Stephanom Hawkingom

Doktor Hawking poznat je kao neprepoznatljiviji živući znanstvenik. Nerijetko je gostovao u popularnim humorističnim serijama ili sam pričao viceve, stoga ne iznenađuje njegov intervju s Oliverom.

[su_youtube url=”http://youtu.be/OPV3D7f3bHY “]

Razotkrivanje Dr.Oza

O Dr.Ozu su pisali mnogi. Mnogi su jasno dali do znanja kako je njegovo ponašanje nedostojno njegove titule, ali malo tko je učinio bolji posao od Olivera. Na humoristično sarkastičan način Oliver je dotukao popularnog doktora i javnosti na najbolji način predstavio sve nelogičnosti u cijelom slučaju.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=WA0wKeokWUU “]

Turistička destinacija – Antartik

Vjerovali ili ne, ali turistički posjeti Antartiku su u stalnom porastu. Iako ledni dio Zemlje nije poznat kao turistička destinacija, sve je više onih koji žele biti na njemu. Kako bi tomu stao na kraj, i upozorio na opasnosti pretjeranog posjeta jedinog izoliranog dijela planeta, Oliver je lansirao prvu anti-turističku reklamu koju ne smijete propustiti pogledati.

[su_youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=dH573B1bkHI”]

Hrvoje Krpan

Neznanje je pogonsko gorivo znanosti

You may also like...